Νέα



-----------------------------------------------------------------------------

Θέμα:< Ετήσια τακτική Γενική  Συνέλευση του Συλλόγου>


Καλούνται όλα τα μέλη του συλλόγου στην ετήσια γενική συνέλευση πού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 12 Μαρτίου και ώρα 10.00 στο κτήριο Τεχνολογίας Τροφίμων στο Αγρόκτημα του Α.Π.Θ. στη Θέρμη.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

1. Διοικητικός – Οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ. 2014-2016.
2. Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για διαγραφή των μη οικονομικά τακτοποιημένων μελών.
3. Γενικά θέματα
4. Εκλογές για Δ.Σ. και εξελικτική επιτροπή.
5. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής
6. Κοπή βασιλόπιτας


Ακολουθεί Ημερίδα-Ενημέρωση και συζήτηση για ασθένειες-προϊόντα- χειρισμούς από το προσωπικό του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας Α.Π.Θ. κ. Τανανάκη Χρυσούλα, Γκόρα Γιώργο, Κανέλη Δημήτρη & Λιόλιο Βασίλη









----------------------------------------------------



Διαβάστε την επιστολή που έλαβε ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ν. Θεσσαλονίκης από τον Σύλλογο Ανατολικής Κρήτης μετά την ανακοίνωση του Συλλόγου μας να αποχωρίσει από την ΟΜΣΕ έπειτα από απόφαση της Γ. Συνέλευσης κάνοντας click εδώ.
Διαβάστε επίσης την απάντηση του Συλλόγου μας προς τον Σύλλογο Αν Κρήτης Κάνοντας click εδώ



-----------------------------------------------------------------------


Tην Κυριακή 5/3 καλούνται όλα τα μέλη  του συλλόγου στην Συνέλευση-Ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί στο πέτρινο κτίριο του Αγροκτήματος ΑΠΘ στη Θέρμη στις 11:00 














.                                            .


Διαβάστε την επιστολή που έλαβε ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ν. Θεσσαλονίκης από τον Σύλλογο Ανατολικής Κρήτης μετά την ανακοίνωση του Συλλόγου μας να αποχωρίσει από την ΟΜΣΕ έπειτα από απόφαση της Γ. Συνέλευσης κάνοντας click εδώ.
Διαβάστε επίσης την απάντηση του Συλλόγου μας προς τον Σύλλογο Αν Κρήτης Κάνοντας click εδώ


.                                                 .




Σχετικά με την ΔΕΑΦ 1000637 ΕΞ 2017


Ο μελισσοκομικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σχετικά με την ΔΕΑΦ 1000637 ΕΞ 2017 ενημερώνει τα μέλη του και κάθε ενδιαφερόμενο ότι:

Έπειτα από επικοινωνία του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Θεσσαλονίκης με την ΑΑΔΕ και την Γενική Γραμμάτια του Υπουργείου Οικονομικών μας διευκρίνισαν ότι η συγκεκριμένη επεξηγηματική διορθώνει μία παρερμηνεία για τους αγρότες και διασαφηνίζει ότι επαγγελματίες θεωρούνται, εκτός από τους αγρότες κανονικού καθεστώτος,  και αυτοί του ειδικού καθεστώτος  και αυτοί που βρίσκονται στο “αφανές” (που δεν ανήκουν δηλαδή ούτε στο ειδικό ούτε στο κανονικό καθεστώς).

Συγκεκριμένα στην τελευταία παράγραφο αναφέρει:

“…Συνεπώς την ιδιότητα φυσικού προσώπου ως κατ' επάγγελμα αγρότη, όπως ορίζεται στο άρθ.65του 4389/2016, έχουν όσοι ασκούν ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα και έχουν υποχρέωση τήρησης βιβλίων, ανεξαρτήτως υπαγωγής αυτών σε καθεστώς Φ.Π.Α. και ανεξαρτήτως υποχρέωσης ενημέρωσης ή μη των λογιστικών αρχείων (βιβλίων).

Γίνεται λοιπόν σαφές ότι με τα τωρινά δεδομένα δεν υποχρεούνται οι μελισσοκόμοι - αγρότες να υπαχθούν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ για να λάβουν τις επιδοτήσεις όπως αναφέρει η επιστολή του Προέδρου της ΟΜΣΕ.

Υποχρεούνται να ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς όσοι αγρότες είχαν τζίρο από αγροτικές εργασίες πάνω από 15000 € ή επιδοτήσεις πάνω από 5000€ το 2016.
Επίσης επαγγελματίες από άλλη αιτία (εμπορική επιχείρηση, ελεύθεροι επαγγελματίες): Εντάσσονται υποχρεωτικά στο κανονικό καθεστώς, ανεξάρτητα από το ύψος των επιδοτήσεών τους , ή από το σύνολο των πωλήσεων τους
Η τελική ημερομηνία ένταξης χωρίς πρόστιμο είναι 30/1/2017
(αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες τροπολογία με την οποία θα παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία μετάταξης των αγροτών κατά ένα μήνα)

Σε κάθε περίπτωση όμως προτείνουμε στα μέλη μας να επικοινωνήσουν με τους λογιστές τους για να ενημερωθούν ο καθένας για την περίπτωσή του αν πρέπει να κάνει έναρξη, αλλαγή καθεστώτος ΦΠΑ ή τίποτα.

Διαβάστε την ΔΕΑΦ 1000637 ΕΞ 2017 κάνοντας κλικ εδώ.
και τη σχετική επιστολή του προέδρου της ΟΜΣΕ κάνοντας κλικ εδώ.


.                                                             .



Θεσσαλονίκη 15/12/2016

Αρ. πρωτ:1178

Προς: Υπουργείο Αγροτικής
Ανάπτυξης και Τροφίμων
 Γενικό Γραμματέα κ. Νίκο Αντώνογλου
Αχαρνών 2 Αθήνα  10176


Κοινοποίηση προς:
1. ΥΠΑΑΤ  ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΑΠΑ
Τμήμα Μελισσοκομίας Σηροτροφίας  κ. Ευστάθιο Ζέρβα

2.Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και Λοιπών Προϊόντων
Νικήτη Χαλκιδικής, ΤΚ 63088
Πρόεδρο: κ. Αχιλλέα Παπαστεργίου WEB SITE:
www.honeysithon.gr ,  Ε-MAIL:honey@otenet.gr

3.  Μελισσοκομικοί Σύλλογοι Ελλάδας

4. Μελισσοκομικά Περιοδικά (Μελ. Βήμα, Μελ. Επιθεώρηση)



Θέμα: ΜΑΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΣΕ 


Ο μελισσοκομικός σύλλογος Ν. Θεσσαλονίκης στην τελευταία γενική συνέλευση (7/2/2016) αποφάσισε ομόφωνα την αποχώρησή του από την ΟΜΣΕ για τους παρακάτω σοβαρούς και  συγκεκριμένους λόγους:

Η ΟΜΣΕ συστηματικά δεν προώθεί δίκαια αιτήματα του Συλλόγου μας παρά το γεγονός ότι υποβάλονται σ’ αυτή έγκαιρα και εντός των νομίμων διαδικασιών που απαιτεί το καταστατικό. Μερικά παραδείγματα στα οποία η ΟΜΣΕ αγνόησε αιτήματά μας είναι: Ο εμπλουτισμός της χλωρίδας μέσα από τον Κανονισμό, η προώθηση του προγράμματος παρακολούθησης των μελιτοεκκρίσεων, η διατήρηση των αυτοχθόνων φυλών μελισσών με την απαγόρευση εισαγωγής ξένων φυλών, η ορθή αξιοποίηση των επιδοτήσεων της ΕΕ στη Μελισσοκομία, ο περιορισμός της σπατάλης σε μη παραγωγικές δράσεις  όπως είναι το ηλεκτρονικό Δίκτυο Μελισσοκομίας (melinet), οι καλοκαιρινές  εκπαιδεύσεις,  τα έντυπα και η ορθή αξιοποίηση των κέντρων μελισσοκομίας.

Η ΟΜΣΕ ποτέ δεν ζήτησε την άποψη του Συλλόγου μας για την μεταφορά των προβλημάτων και αιτημάτων στο Υπουργείο, δεν έθεσε σε διαβούλευση κρίσιμα μελισσοκομικά θέματα και δεν ενημέρωσε το Σύλλογο για τις δραστηριότητές της. Αποτέλεσμα της δραστηριότητας αυτής είναι η ΟΜΣΕ να μεταφέρει στο Υπουργείο καθαρά προσωπικές απόψεις  του εκάστοτε πρόεδρου δημιουργώντας  έτσι λανθασμένη εικόνα και εντυπώσεις στα κέντρα αποφάσεων του Υπουργείου

Η ΟΜΣΕ ποτέ δεν συζήτησε με το Σύλλογο, ποτέ δεν ζήτησε την άποψή του και ποτέ δεν τον ενημέρωσε για τις αποφάσεις που λαμβάνονται  στα πλαίσια της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Μελιού. Το ίδιο συμβαίνει  και με την συμμετοχή του προέδρου της ΟΜΣΕ στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Επαγγελματιών μελισσοκόμων όπου συνοδεύεται από μεταφράστρια γεωτεχνικό υπάλληλο της ΟΜΣΕ χωρίς προηγούμενη διαβούλευση για τις ελληνικές προτάσεις στα θέματα που θα συζητηθούν. Μ’ αυτό τον τρόπο μεταφέρονται στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία προσωπικές  θέσεις της υπαλλήλου και του προέδρου χωρίς κατ’ ανάγκη να συμπίπτουν με τα προβλήματα και τα αιτήματα του κλάδου.

Η ΟΜΣΕ απείχε από βασικά προβλήματα  του κλάδου όπως είναι οι ελληνοποιήσεις των προϊόντων κυψέλης,  η τιμή του μελιού, προτάσεις μελιών ΠΟΠ, το ελληνικό σήμα μελιού και παρίσταται απλώς στα ποιοτικά κριτήρια των άλλων προϊόντων κυψέλης.

Η ΟΜΣΕ καθιέρωσε διαβλητή εκλογική διαδικασία με αποτέλεσμα κάποιοι οικείοι σύλλογοι να εκπροσωπούνται με αριθμό αντιπροσώπων που δεν αντιστοιχεί στον αριθμό μελών που συμμετέχουν στις εκλογές των συλλόγων. Οι προτάσεις μας για παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου στις εκλογές των συλλόγων επανειλημμένα απορρίφθηκαν σκόπιμα, κατά την άποψή μας. Αποτέλεσμα της άρνησης είναι να καθιερωθεί αντιδημοκρατική και διαβλητή πρακτική στις εκλογές της ΟΜΣΕ που επηρεάζει το αποτέλεσμα, ένα αποτέλεσμα που τις περισσότερες φορές γίνεται γνωστό αρκετά πριν τις εκλογές.

Αδράνησε  σε φλέγοντα μελισσοκομικά –συνδικαλιστικά θέματα όπως είναι οι αποφάσεις  του Ν4015 που ουσιαστικά διαλύει το κλάδο. Κάθε χρόνο η ΟΜΣΕ  ανακοινώνει  στη γενική της συνέλευση ότι οι Σύλλογοι συνεχίζουν  με προφορική απόφαση του εκάστοτε υπουργού.  Επειδή οι Υπουργοί, οι αποφάσεις και οι αντιλήψεις αλλάζουν ζητήσαμε από την ΟΜΣΕ να ενεργήσει ώστε η εκκρεμότητα αυτή του κλάδου να κλείσει και οι Μελισσοκομικοί Σύλλογοι να συνεχίσουν με  σιγουριά την πορεία τους. Το κορυφαίο αυτό αίτημά μας η ΟΜΣΕ το αγνόησε αναγκάζοντάς μας να αποστείλουμε στο Υπουργείο σχετική Επιστολή την οποία συνυπέγραψαν 16  Μελισσοκομικοί Σύλλογοι της Ελλάδας.

Δημιουργεί έντονες αντιπαραθέσεις  με τους επιστήμονες του κλάδου και ήταν τροχοπέδη στην έρευνα για τα νεονικοτινοειδή υποστηρίζοντας ότι δεν έχουμε ανάγκη από έρευνες που θα ροκανίσουν απλώς χρήματα ενώ παράλληλα εκατόμβες  μελισσών θα θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους των εταιρειών  (έγγραφο ΟΜΣΕ προς  το ΥΑΤΤρ , αριθ. πρωτ. 1529/26-7-2011 ). Παράλληλα επενέβει ανεπίτρεπτα σε επιστημονική εξέλιξη  επιστήμονα (κα. Γούναρη).

Η ΟΜΣΕ οργάνωσε θλιβερή φιέστα  την οποία ονόμασε Πανελλήνιο Μελισσοκομικό  Συνέδριο  κατασπαταλώντας 26 χρόνια αναμονής των μελισσοκόμων (το τελευταίο πανελλήνιο συνέδριο έγινε το 1999). Για  την μεγάλη αυτή αποτυχία η ΟΜΣΕ δεν είχε καν το θάρρος  να απολογηθεί και να ζητήσει συγνώμη από τον κλάδο για την μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων των μελισσοκόμων.

Ο τελευταίος  Πρόεδρος  της ΟΜΣΕ διακατέχεται από αλαζονεία, είναι ερειστικός, έχει διασπάσει το κλάδο και χρησιμοποιεί το Μελισσοκομικό περιοδικό της ΟΜΣΕ ως προσωπικό Βήμα αυτοπροβολής λογοκρίνοντας κάθε διαφορετική άποψη. Αντιπροσωπευτικά της προσωπικότητάς του, είναι τα editorial που γράφει ο ίδιος στο περιοδικό, όπου διακρίνει κανείς την επιθετικότητα, τη διασπαστική του διάθεση  και την εμμονή του να δημιουργεί παντού εχθρούς του κλάδου τους  οποίους καταγγέλλει και θα πρέπει να απομονώσει. Χαρακτηριστικά πρόσφατα παραδείγματα είναι η σκόπιμη επίρριψη της ευθύνης για την εμπλοκή των Κέντρων Μελισσοκομίας  στους επιστήμονες τους οποίους αποκαλεί «σταθερούς εχθρούς που κινούνται από ιδιοτέλεια» ενώ το πρόβλημα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Κανονισμός 1306/2013 όπου αναφέρει ότι «Οι δαπάνες που συνδέονται με τα διοικητικά έξοδα και τα έξοδα προσωπικού των κρατών μελών και των δικαιούχων της ενίσχυσης που παρέχεται από το ΕΓΤΕ δεν αναλαμβάνονται από το Ταμείο»). Χαρακτηριστική είναι επίσης η προσπάθειά του να διαβάλλει όσους προώθησαν την πρόταση το ελληνικό σήμα να απονέμεται και στους  μελισσοκόμους στην οποία πρόταση  ο ίδιος ήταν κατ’ αρχήν αντίθετος (editorial, Mελ. Βήμα, τεύχος 81, 2016).

Με την συμπεριφορά του αυτή ο Σύλλογος των Μελισσοκόμων  Ν. Θεσσαλονίκης με 600 μέλη  αναγκάστηκε να αποχωρίσει και να ανεξαρτητοποιηθεί από την ΟΜΣΕ  ώστε να  μπορέσει να προωθήσει τα δίκαια αιτήματα των μελισσοκόμων του. Στηρίξαμε από την αρχή την ΟΜΣΕ γιατί πιστεύαμε  στην συλλογικότητα των αποφάσεων  και στη δύναμη της ενότητας. Δυστυχώς όμως απογοητευθήκαμε. Όχι μόνο μας  ανάγκασαν να αποχωρήσουμε μας κατηγόρησαν ότι «διασπούμε» τον κλάδο ξεχνώντας ότι διασπαστής είναι εκείνος που αναγκάζει τους άλλους να αποχωρίσουν, ότι διασπαστής είναι εκείνος  που εμμένει να εκπροσωπεί από μόνος του τον κλάδο και ότι διασπαστής είναι εκείνος που κλείνει κάθε πόρτα συνεννόησης και προωθεί την  αδιαλλαξία  και τον διχασμό.

Ένα τέτοιο Συνδικαλιστικό Όργανο ασφαλώς δεν μπορεί να προωθήσει  τα αιτήματα και τον προβληματισμό των μελών του Συλλόγου μας , δεν μας καλύπτει δεν μας αφορά.  Γι’ αυτό και στην Γενική Συνέλευση στις 7/2/2016 αποφασίσαμε ότι περισσότερο αποτελεσματικά θα προωθήσουμε τα  συμφέρονται  των μελισσοκόμων ως ανεξάρτητοι.

Η απόφασή του Συλλόγου  θα επανεξεταστεί όταν η ΟΜΣΕ σταματήσει τη διασπαστική της πολιτική, επανέλθει στις δημοκρατικές διαδικασίες όπως  είναι η εκλογή των αντιπροσώπων των συλλόγων, με την παρουσία δικαστικών αντιπροσώπων και επαναπροσδιορίσει του στόχους της, που θα πρέπει να  είναι το αποκλειστικό συμφέρον του μελισσοκόμου, η πρόοδος και η ομόνοια του κλάδου

Κύριε Υπουργέ,
Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ν. Θεσσαλονίκης, εκπροσωπεί 600 μελισσοκόμους, οι περισσότεροι των οποίων είναι επαγγελματίες, βιοπαλαιστές που αγωνιούν για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους. Σας παρακαλούμε να δέχεστε τις προτάσεις μας ως ανεξάρτητος Σύλλογος, να μας ενημερώνετε για τις αποφάσεις του Υπουργείου και να μας καλείτε στις συναντήσεις του κλάδου.

Με εκτίμηση
 Για το Δ. Σ. η πρόεδρος



Ελισσάβετ Λαζαρίδου



.                                                                     .




Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ν. Θεσσαλονίκης ενημερώνει τα μέλη του αλλά και όλους τους μελισσοκόμους της Περιφερικής Ενότητας Θεσσαλονίκης ότι: 
όλοι οι µελισσοκόµοι – κάτοχοι µελισσοκοµικών βιβλιαρίων πρέπει να υποβάλλουν αίτηση δήλωσης κυψελών διαχείµασης  στην ∆ιεύθυνση Αγροτικής Οικονοµίας & Κτηνιατρικής (∆ΑΟΚ)  (Παπαναστασίου 63, Θεσσαλονίκη), µέχρι τις 31-12-2016, διαφορετικά θα αποκλείονται από όλα τα επιδοτούμενα προγράµµατα.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο  άρθρο 2 του ευρωπαϊκού κανονισμού 2015/1366, σύμφωνα με τον οποίο τα κράτη μέλη που υλοποιούν μελισσοκομικά προγράμματα, θα πρέπει να καθορίζουν τον αριθμό των κυψελών που είναι έτοιμες για διαχείμαση στην επικράτειά τους, μεταξύ της 1ης Σεπτεμβρίου και 31ης Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλίκ εδω
Εκτυπώστε την και παραδώστε την μέχρι 31-12-2016 στην ΔΑΟΚ ΠΕ Θεσσαλονίκης 
(Παπαναστασίου 63, Θεσσαλονίκη) 






 Επίσης, στο πλαίσιο υλοποίησης της ∆ράσης 3.1 «Εξοπλισµός για τη διευκόλυνση των µετακινήσεων» (αντικατάσταση κυψελών) κατά τα έτη 2017-2019 θα ενισχύεται η δαπάνη για την προµήθεια καινούργιων κυψελών κατά το χρονικό διάστηµα από την 1η Σεπτεµβρίου κάθε έτους έως την 20η Μαρτίου του επόµενου έτους. Οι δικαιούχοι µελισσοκόµοι της δράσης θα πρέπει να πληρούν τα παρακάτω βασικά κριτήρια:
α) Να είναι κάτοχοι µελισσοκοµικής εκµετάλλευσης τουλάχιστον είκοσι (20) κυψελών. 
β) Να είναι κάτοχοι µελισσοκοµικού βιβλιαρίου σε ισχύ µέχρι τη λήξη του κάθε ετήσιου προγράµµατος, δηλ. µέχρι 31 Ιουλίου του έτους του προγράµµατος.. 
γ) Να υποβάλλουν την αίτηση δήλωσης κυψελών διαχείµασης στη ∆/νση Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής από 1-9-2016 µέχρι 31-12-2016.
 Το ποσοστό αντικατάστασης θα ανέρχεται µέχρι και 10% των κατεχόμενων κυψελών και η σχετική αίτηση δήλωσης για συµµετοχή θα υποβληθεί µετά τη δηµοσίευση της σχετικής απόφασης. 





Στο πλαίσιο υλοποίησης της ∆ράσης 3.2 «Οικονοµική στήριξη της νοµαδικής µελισσοκοµίας» (πετρέλαια) κατά τα έτη 2017-2019 θα ενισχύεται η δαπάνη µετακινήσεων των µελισσοσµηνών κατά το χρονικό διάστηµα από την 1η Σεπτεµβρίου κάθε έτους έως την 20η Μαΐου του επόµενου έτους. Οι δικαιούχοι µελισσοκόµοι της δράσης θα πρέπει να πληρούν τα εξής βασικά κριτήρια. 
α) Να έχουν βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκµεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) ως επαγγελµατίες αγρότες.
 β) Να είναι κάτοχοι µελισσοκοµικής εκµετάλλευσης τουλάχιστον εκατόν δέκα (110) παραγωγικών µελισσοσµηνών και η ελάχιστη ακαθάριστη αξία της παραγωγής τους να είναι 8.000 ευρώ. 
γ) Να είναι κάτοχοι µελισσοκοµικού βιβλιαρίου σε ισχύ µέχρι την λήξη του κάθε ετήσιου προγράµµατος , δηλ. µέχρι 31 Ιουλίου του έτους του προγράµµατος. 
δ) Να υποβάλλουν την αίτηση δήλωσης κυψελών διαχείµασης στην αντίστοιχη ∆ΑΟΚ από 1η Σεπτεµβρίου έως την 31η ∆εκεµβρίου κάθε έτους. 

ε) Να υποβάλλουν την αίτηση δήλωσης για συµµετοχή στη δράση 3.2. «Οικονοµική στήριξη της νοµαδικής µελισσοκοµίας» στην ∆ΑΟΚ για τις επόµενες µετακινήσεις των µελισσοσµηνών τους, δηλαδή να ενηµερώνουν την ∆/νση Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής πριν τη μετακίνησή τους. 


.                                                                                          .








   Θ




                                                                                                              



  Θ






Θεσσαλονίκη 18/1/2015


O Mελισσοκομικός Σύλλογος Ν. Θεσσαλονίκης έπειτα από σχετική απόφαση που έλαβε η τελευταία γενική συνέλευση, προχωράει στην υλοποίηση της παρακάτω δράσης:
Επιδοτεί την αγορά αντικλεπτικού συστήματος παρακολούθησης κυψελών (
GPS) αρχικής αξίας 100 € + Φ.Π.Α.
 Έπειτα από την επιδότηση του Συλλόγου η συμμετοχή του κάθε μέλους θα είναι 32,5€+ Φ.Π.Α.Λεπτομέρειες για το σύστημα μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο και στην ιστοσελίδα της εταιρίας 
www.save-bees.com
Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή το αργότερο έως Πέμπτη 22/1 στο τηλ. 6987621000 ώστε να πραγματοποιηθεί η μαζική παραγγελία.

Δικαιούχοι είναι όλα τα μέλη του Συλλόγου τα οποία είναι τακτοποιημένα οικονομικά το έτος 2014 και παραγγείλουν έγκαιρα την συσκευή.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι με μία τέτοια συλλογική κίνηση θα  περιοριστούν οι κλοπές των μελισσιών